Uuden edessä

Share |

Perjantai 1.8.2014 - Hanna Suhonen


Kesä- ja heinäkuun vaihtuessa elokuuksi alkavat kuitenkin tulevat rutiinit hiipiä mieleen ja vallata tilaa ajatuksissa. Meillä aikuisilla alkaa työt, lapsilla kerhot, hoidot ja koulunkäynti. Joku on ehkä muuttanut kesän aikana uudelle paikkakunnalle tai odottamassa on uusi työpaikka tai koulu. Uusia harrastuksiakin voi olla tiedossa.

Syksy on muutosten aikaa! Mielessä kutkuttaa pieni – joskus suurikin – jännitys tulevasta. Miten saan lapset  ja nuoret aamulla ylös sängystä tarpeeksi aikaisin? Sopeutuuko pikkuinen hoitopaikkaansa? Muistanko itse huolehtia kaikkien perheenjäsenten tarpeista ja lisäksi itsestäni? Huolenpoikasten yli käy usein kuitenkin ihana innostuksen tuulahdus uudesta! Kiva nähdä taas työkavereita, laittaa lasten kanssa koulureppuja valmiiksi ja pestä kesän aikana nuhjaantunut unilelu puhtaaksi hoitoon lähtöä varten.

”Ihminen on kuitenkin aika sopeutuvainen”, tuumaa äitini usein, kun juttelemme uusista edessä olevista vaiheista ja haasteista elämässä.  Ja siinä piilee totuus. Kyllä on ollut mukava lomailla, mutta arjen rytmin löytyminen taas lötköttelyn jälkeen tuntuu oikein mukavalta. Jo muutamassa päivässä perhekin solahtaa taas oikeaan kellorytmiin. Huolehtimisen voi jättää vähän vähemmälle ja luottaa Taivaan Isän kaikkivoipaseen huolenpitoon. Ja sehän kattaa meidät kaiken ikäiset, -näköiset ja erilaisilla voimavaroilla varustetut tien tallaajat. Siunausta syksysi alkuun!

Avainsanat: loma, koulu, työ, päivähoito, arki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini