Uskottu, toivottu, rakastettu

Share |

Maanantai 31.10.2022 - Jaana Turman


Oletko törmännyt otsikon sanoihin tämän syksyn aikana? Saitko ehkä niillä varustetun kirjeen postin mukana? Sinut on kutsuttu mukaan vaikuttamaan. Otsikon sanat, uskottu, toivottu, rakastettu, ovat tämän vuoden seurakuntavaalien otsikko. Jokainen yli 16-vuotias seurakunnan jäsen on oikeutettu äänestämään näissä vaaleissa.

Seurakuntavaaleilla valitaan kirkkovaltuusto seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Kirkkovaltuusto luo päälinjat sekä seurakunnan toimintaan että talouteen. Millaista kirkkoa sinä haluat olla rakentamassa nyt ja tulevaisuudessa? Miten usko, toivo ja rakkaus tulisi sinusta näkyä seurakunnan arjessa ja pyhässä? Mikä on nyt hyvin ja toimivaa? Mitä haluaisit lisää? Minkä toivoisit muuttuvan?

Kun puhumme kirkosta ja siitä, millainen kirkko tulevaisuudessa on, emme puhu vain fyysisistä rakennuksista, vaan puhumme ennen kaikkea ihmisistä, jotka seurakunnan muodostavat ja siitä toiminnasta, mitä seurakunta tarjoaa. Piispa Kaisamari Hintikka saarnasi Vihdin kirkko 250 vuotta- juhlamessussa siitä, kuka on suurin taivasten valtakunnassa. Piispa Hintikka kehotti puheessaan jokaista meistä kääntämään katseemme pois valtaa tekevistä, ja suuntaamaan sen kohti hiljaisia. Heitä, jotka eivät tule huomatuiksi tai kuulluiksi yhteisössämme. Piispa kehotti miettimään, keitä he ovat Vihdin seurakunnassa ja miten saisimme heidät mukaan ja osaksi seurakuntayhteyttä. Keitä nämä sivuun jäävät ovat sinun mielestäsi? Miten voisimme mahdollistaa heidän osallisuutensa?

Mielipiteitä on yhtä monta, kuin on ajattelijaa. Siksi on tärkeää, että juuri sinäkin tuot esiin mielipiteesi tulevaisuuden kirkosta ja annat äänesi kuulua (vai ehkä sittenkin näkyä?) vaaliuurnalla. Ehdokkaista löydät lisätietoja, sekä vaalikoneen auttamaan ehdokkaan valinnassa, sivuilta  Vaalikone - Seurakuntavaalit

Vaalien ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11.2022, ennakkoäänestyspaikkoja on useita. Varsinainen äänestyspäivä on 20.11.2022.

Lisätietoja Vihdin seurakunnan äänestyspaikoista ja kellonajoista löydät kotiin tulleesta kirjeestä tai sivulta Seurakuntavaalit - Vihdin seurakunta

Lisätietoja vaaleista yleisesti löydät Etusivu - Seurakuntavaalit

Sinut on kutsuttu vaikuttamaan, älä jätä sitä käyttämättä!

Vaaliterkuin, Jaana T

Avainsanat: Seurakuntavaalit, äänestys, vaikuta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini