Iloa

Share |

Perjantai 9.2.2024 - Hanna Suhonen


Millaiset asiat tuottavat sinulle tällä hetkellä iloa?

Ensi viikolla on monta tavallisesta arjesta iloisesti pomppaavaa päivää. Tiistaina päästään puraisemaan laskiaispullaa. Onko sinun suosikkisi pulla hillolla vai mantelimassalla? Laskiaisena on tänä vuonna hyvin lunta, ja pääsee laskemaan sitä ihka oikeaa laskiaispulkkamäkeä! On syytä iloita hienosta talvesta, lumesta, pakkasesta ja luonnon kauneudesta.

Ja laskiaistiistaista seuraavana päivänä onkin ystävänpäivä. Mikä on tärkein asia, jota arvostat ystävyydessä? Usein se on jotakin sellaista, joka voi olla merkittävä arkea kannatteleva tekijä. Viesti, kuulumisten kysyminen, tsemppaus raskaassa tilanteessa, rohkaisu. Joskus ihan hölmö hassuttelukin ystävän kanssa voi ihmeesti pelastaa päivän.

Muistathan iloita myös itsestäsi! Sinä olet riittävä ja upea juuri sellaisena kuin olet tällä hetkellä! Ole kiitollinen pienistä tai isoista asioista, joita olet taas tänäänkin saanut tehtyä. Olet ehkä saanut lapsille ja itsellesi ruokaa pöytään ja pitänyt pienten tarpeista huolta. Tai ellet ole jaksanut tehdä paljoakaan, iloitse taidostasi rauhoittaa tahtia ja kuunnella jaksamistasi.

Kestoilonaihe on se, että Taivaan Isä pitää huolta ja antaa turvaa arjen pyörteisiin. Ihmisten arkiset ilot ja surut ovat hänelle tuttuja. Päivän kiireiden keskellä voit vaikka huikata pienen huokauksen Jumalalle, että anna iloa myös minulle ja pidä huolta tässä hetkessä.

Avainsanat: ilo, laskiainen, ystävä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini