Iloa ja Valoa

Share |

Keskiviikko 2.3.2022 klo 13:59 - Satu Tolonen


Loman ajankohta lähestyi,ja tuntui uskomattomalta,hieman absurdiltakin pakata talven keskellä kesävaatteita laukkuun. Koko ajan takaraivossa kyti epäilys siitä,toteutuuko tämä,jos kuitenkin jotain sattuu matkallamme jne? Tyyppisiä kysymyksiä.

Itse olin koko korona ajasta ja kaikesta muustakin niin väsynyt,sekä mieheni työ on niin kuluttavaa ja kuormittavaa,että toivoin pääsevämme matkaan. Toivoin loman tuovan pienen hengähdyksen ja ilon arkeemme.Itseäni jännitti ehkä eniten itse lento,sillä olen hurjan korkeanpaikankammoinen,ja oikeasti pelkään lentämistä. Lentomatka kuitenkin kestää n.6h Kanarialle,niin kaikki lentopelkoa lieventävät asiat tuli käytyä ennen matkaamme läpi.

Mutta kaikki sujui hyvin.Kaikesta selvittiin ja suorittiin niin lentämiset kuin Espanjan päässä turvatarkastukset jne. oikein hyvin. Kaikki sujui jouhevasti,ja koko matkan ajan oli turvallinen olo.

Huomasin väliin pysähtyväni kuuntelemaan ihmismeren puheen solinaa,tai rannoilla olevia tuhansia ihmisiä.Tuntui niin tervehdyttävältä kaiken korona ajan jälkeen kuulla ja nähdä ihmisiä,pieniä joukkoja,ja väliin isompia joukkoja. Espanjassa oli juuri luovuttu maskien käytöstä ulkona,mutta hotellin sisällä maskien käyttöä valvottiin,ja käsiä pestiin/desinfioitiin huolella joka välissä.

Viikko sitten vielä saimme olla auringon hellivässä hoidossa,kuunnella kuinka aallot paiskautuvat rantaan,suolaveden hoitavaa kosketusta iholla,ja silti nyt tuosta kaikesta tuntuu olevan jo ikuisuus.Maailmanmeno ympärillä puhututtaa,ja huolettaa.Tuntee itsensä kovin pieneksi ja avuttomaksi juuri nyt.

Kuinka vähäpätöiseltä oma loma tuntuukaan,tuntuu ihan hassulta,että hetken sain nauttia ja olla liki huoleton.Silti,se hetki teki loputtoman hyvää itselle,ja läheisilleni,ketä mukanani olivat.Tiedän,että tuo lomanen kantaa meitä vielä pitkään tässä arjen keskellä.

Suljen muistot omiin kansiini,ja toivon,maailman tilanteen olevan tulevaisuudessa sellainen,että loma tuonne toteutuu turvallisesti myös joskus vastaisuudessa.Nyt se tuntuu kieltämättä aika turhalta/toisarvoiselta toiveelta.

Unelmia,haaveita,ja toivoa pitää aina muistaa vaalia,ilman niitä ei tahdo jaksaa,kun elämässä tulee haastavampia hetkiä.

Toivon kaikille iloa ja valoa,Taivaan Isän suojelua kaiken keskellä.

Lomatunnelmissa,

Satu Tolonen

Ps. Siivensuojassa sivuilla linkkejä teemoihin:

Sota ja kriisit pelottavat lasta,

Miten puhua lapselle sodasta?

Kriisitilanteen kohtaaminen

ja jos tulee tilanteita,että kaipaatte juttuseuraa/kuuntelevaa olkapäätä me ollaan täällä

etunimi.sukunimi@evl.fi, ja yhteystiedot muuten löytyvät seurakunnan sivuiltamme.

Avainsanat: Loma, valo, huoli, toivo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini