Uutta ja kaunista

Share |

Maanantai 17.10.2016 klo 14.00 - Hanna Suhonen


Tuttujen maisemien läpi autolla ajellessa havahtuu nyt siihen, että maisemat ovat yhtäkkiä avartuneet. Suurin osa puiden lehdistä onkin maassa eikä enää puissa. Rungot ja oksat paistavat paljaana, ja kesällä metsikön taakse jääneet pellot  ja talot ovat sukeltaneet esiin. Lehtiin kerätty energia on virrannut puun runkoon ja juuriin hyvään talteen.

Syksyinen, paljas puu odottaa. Se on valmiina ottamaan vastaan talven mukanaan tuoman kauneuden. Kimaltelevan huurteen oksillansa, tupruttavan lumen, joka taivuttaa oksat valkoisiksi kaariksi. Jokaisessa vuodenajassa on oma ihmeellinen kauneutensa! Kun puu päästää irti lehdistään, se saa tilalle talven rikkauden.

Onko sinulla ollut viime aikoina sellainen olo, että haluaisit raivata elämässäsi tilaa jollekin uudelle? Haluaisitko tiputtaa jotakin pois samalla tavalla kuin puu lehtensä, jotta syntyisi  tilaa uudelle ja tärkeälle?

Lapsiperheen arkea eläessä se ei aina ole helppoa, mutta kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään. Siivoaisitko joka toinen viikko huonommin, jotta ehdit jumppaan tai reippaalle ulkolenkille? Pudottaisitko pois kalenteristasi kaikki ei-pakolliset menot ja kissanristiäiset, jotta ehtisit edes joskus istahtaa rauhassa sohvalle lukemaan lempilehteäsi? Luopumalla ja tietoisilla päätöksillä voi syntyä uutta hyvää – kaunista ja kimaltavaa!

Avainsanat: syksy, talvi, arki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini