Kohdataan!

Share |

Maanantai 17.4.2023 - Jaana T


Kohdataan!

Olet ehkä huomannut, että seurakunnan logoon on lisätty tekstiä. Tuo Kohdataan! on seurakunnan uusi tunnuslause. Haluamme kohdata sinut juuri sellaisena kuin olet ja juuri siinä hetkessä, missä olet.

Kun viime syksyn aikana tunnuslausetta työstettiin työyhteisössä, jäin miettimään, kuinka monta kertaa olen työssäni saanut kohdata toisen ihmisen. Ja milloin kohtaaminen on minusta ollut hyvä? Eri päiviin on mahtunut hyvin erilaisia kohtaamisia: päiväkerhossa ujo hymy ensimmäisillä kohtaamiskerroilla, iltapäiväkerholaisen kanssa yhteinen ymmärrys väännön jälkeen, perhekerhossa syliin istahtanut taapero tai arjen kuulumisia kertova huoltaja. Toukkatuvassa syliin annettu pieni ihme. Kotikäynnillä kerrottu hyvinkin arka asia. Rippikoululaisen lausuma: ”kiitti kun et ragennut”. Kaupankäytävällä käyty lyhyt kuulumisten vaihto. Moikkaus kadulla. Saman pöydän ääressä jaettu lounas.

Kohtaaminen on työni keskiössä, ilman edellä mainittuja hetkiä olisivat työpäiväni hyvinkin turhia. Kaikki nuo hetket ovat olleen hyvin erilaisia. Silti jokaisessa olemme kohdanneet. Jokaisessa hetkessä olemme jakaneet yhteisen todellisuuden, olemme olleet salaisuuden äärellä, sillä emme ole voineet tietää, mihin tämä hetki on meitä viemässä. Ja jokainen kohtaaminen on ollut yhtä arvokas, kohtaamisen tärkeyttä ei mitata ajassa tai lausutuissa sanoissa. Tai ehkä paras kohtaaminen onkin sanaton katseenvaihto. Olemme huomanneet toisemme. Tästä on hyvä alkaa.

Mutta miten sinut on meidän toiminnassamme kohdattu? Haluaisimme kuulla! Vastaathan kyselyyn oheisen linkin kautta: Kohdataan-kysely - Vihdin seurakunta

Kohtamisiin! Jaana T.

Avainsanat: kohtaaminen, kysely


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini