Narsissit

Share |

Perjantai 8.4.2022 - Hanna Suhonen


Ostin muutama päivä sitten pari pussillista pikkunarsisseja aikomuksenani kaunistaa niillä aurinkoista kuistiani, johon keväinen ja lämmittävä aurinko oli paistellut jo mukavasti useana päivänä. Kukkaruukku ammotti siinä ikävästi tyhjillään, ja lähestyvä pääsiäisen aika lisäsi haluani saada iloista väriä sulavien lumien keskelle. Tulin kaupasta kainalossani pikkunarsissit pusseihin pakattuina. Laskin ne terassille ja suunnittelin ryhtyväni illan aikana istutushommiin.

Seuraavana aamuna heräsimme hurjan lumituiskun keskeltä. Koko maisema oli peittynyt yön aikana uuteen, paksuun lumivaippaan! Olo oli kuin tammikuussa. Silloin muistin narsissini. Istutuspuuhat olivat illalla unohtuneet. Kurkistin ovesta kuistille. Narsissipussit olivat täysin lumen peitossa ja pussien sisäänkin oli tuiskannut lunta monta senttiä. Kaavin lunta narsissien päältä saaden paljaat sormeni aivan kohmeeseen. Katselin ympäröivää maisemaa. Eipä tuntunut enää kovin keväiseltä ja pääsiäisajatuksetkin tuntuivat kovin kaukaisilta.

Tuntuu, että lähestyvän pääsiäisen kanssa meinaa käydä omassa mielessäni samalla tavalla kuin narsissien. Lähellä riehuva sota, sieltä kantautuvat toinen toistaan ahdistavammat uutiset täyttää pään niin, ettei sinne oikein meinaa mahtua lähestyvän pääsiäisen mukanaan tuomaa iloa. Pääsiäinen, kuten iloista väriä pilkistävät narsissin kukat, ovat vaarassa jäädä kylmän ja jäätävän huolituiskun alle.

Mutta miten kävi kukilleni? Ne odottelevat kuistilla pusseissaan otollista hetkeä istutukselle. Taimet eivät tunnu olevan moksiskaan vierailleesta takatalvesta. Nupun sisältä pilkistää pikkuisen keltaista väriä. Nuput ovat valmiina puhkeamaan kukkaan, kun auringon säteet pääsevät niitä hiukan lämmittelemään. Jäätynyt multapussikin sulaa jo kylppärissäni. Istutuksen aika on kohta, jopa jo tulevana viikonloppuna. Ihanaa saada kauneutta ympärille!

Samoin pääsiäisen sanoma ja ilo ei poistu tai kuole, vaikka maailmassa riehuu vaikeat ajat. Taivaan Isän huolenpito ja rakkaus pysyy, vaikka oma mieli ei olisikaan joka hetki vastaanottavaisella tolalla. Jeesus nousi haudastaan ja toi meille ilon, vaikka täällä sormet kohmeessa koetamme selviytyä. Saamme turvautua Isän huolenpitoon! Hän pitää meistä huolta aina ja antaa meille myös ilon hetket, joita nyt kovasti tarvitsemme. Siunausta pääsiäisen aikaasi!

Avainsanat: pääsiäinen, ilo, ahdistus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini