Aurinkoa ja sinivuokkoja

Share |

Maanantai 19.4.2021 klo 11:14 - Hanna Suhonen


Tänä vuonna huomaan tervehtiväni luonnossa alkavaa kevättä suurella innolla ja rakkaudella! Kuinka ihanalta tuntuukaan, kun auringonsäteet tarraavat kiinni tummaan takkiin ja lämmittävät talven jälkeen oikein sisuskaluihin asti. Yli lentävät joutsenet huutelevat toisilleen. Tuntuu kuin ne keskustelisivat keskenään suunnasta tai parven vetovuoron vaihdosta: ”Tule sinä välillä tänne kärkeen, niin minä lepuutan hetken siipiäni tuolla hännillä!” Ja vuoro vaihtuu sujuvasti.

Metsänreunan aurinkoisimman paikan ovat valloittaneet sinivuokot. Ne työntävät esiin kuivan heinän seasta ihanaa värikästä elonmerkkiä: ”Hei elossa ollaan – täältä tullaan kesä!” Puiden silmuissakin alkaa jo näkyä pientä pullistelun merkkiä.

Millaiselta sinusta tuntuu alkava kevät, kun mietit itseäsi? Koetko, että ”elossa ollaan ja täältä tullaan” vai löydätkö ajatuksistasi toisenlaisia mietteitä? Takanamme on hyvin poikkeuksellinen talvi ja voikin olla, että elämässä on ollut liikaa kuormaa. Huoli sairastumisesta on painanut meitä kaikkia. Voimapatruunat alkavat olla vähän heikossa hapessa.

Raamatun Psalmissa 23 verrataan Jeesusta hyvään lammaspaimeneen, joka vie lampaansa kaikkein parhaimmille ja vihreimmille laitumille. Siellä lampaat saavat syödä tuoretta, mehevää ruohoa, juoda raikasta vettä ja levätä rauhassa. Paimenen läsnäolo luo niille ihanaa turvaa. Taivaan Isä on luvannut pitää meistä joka hetki huolta, olipa meillä sitten vaikeuksia, kuormia tai ihan hyvä fiilis. Ehkä tämän mielessä pitäminen voi helpottaa ja luoda toivoa tulevasta sinullekin! Psalmissa todetaan vielä lopuksi: ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä.”

Uskotko ja luotatko, että sinunkin elämässäsi kuivan heinän seasta voi kohta pilkistää ilahduttava sinivuokko, kevään merkki ja uuden alku? Väsymyksen hetkellä lähellä lentävä joutsen tarjoutuu halkomaan tuulta edelläsi. Kevätaurinko sulattaa sisimmän kipuja ja jotain uuttaa ja hyvää on edessä. Kulje tämä toivo mielessäsi rohkeasti kohti keväisiä polkuja!

Avainsanat: huolenpito, väsymys, toivo, usko


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini