Ihmeitä ja sylejä

Share |

Torstai 5.3.2020 klo 9:15 - Jaana Turman


Tekstissä oli nostettuna esiin psalmista 139 jae: "minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän sinua siitä." Hartaudessa viitattiin syntyvään vauvaan ihmeenä. Lukiessani psalmia ja pohtiessani ryhmääni tajusin, että yhtä suuria ihmeitä, kuin nuo vauvat ovat Toukkatuvassa, ovat myös vanhemmat. Jokainen vanhempi on ihme, suuri ihme! Yhtä tarkalla ajatuksella ja suunnitelmalla myös jokainen teistä on luotu. Lisäksi havahduin ajatukseen, ettei ole sattumaa tai yhdentekevää, kenet kukakin vauva on saanut vanhemmakseen, vaan heidät on tarkoitettu juuri toisilleen. Täydellisinä ja yhteen kuuluvina. 
Toisinaan vanhemmuus uuvuttaa ja ajatus siitä, etten pysty tai kykene tähän voi nostaa päätään. Silloin kaipaisi itselleenkin sellaista syliä, johon kellahtaa ja sitä, että joku silittäisi hiuksia ja kuiskaisi korvaan, että älä huoli, kaikki kyllä järjestyy. Ja jatkaisi, että sinä riität ja olet tarpeeksi. Silloin tulee muistaa, että on olemassa suuri syli, jossa on hyvä olla myös aikuisten. Jumalan isossa, turvallisessa ja lämpimässä sylissä on tilaa meille jokaiselle! 
Myös meidän kerhoissa on tilaa jokaiselle. Syliin emme välttämättä pysty ottamaan ihan jokaista, mutta olemme täällä teitä varten! Ja kuten tämän vuoden yhteisvastuun teema, mekin haluamme muistuttaa, että sinä riität. Ja sinun sylissäsi on lapsesi koko maailma ja tärkein pitkäksi aikaa. 
Ja tiedätkö, jos joskus on sellainen aamu, että tuntuu siltä, että on ihme, jos pääsette kerhon ovelle asti, ja pääsette silti sisälle, niin silloin taputa itseäsi olalle ja tuuleta vähän. Sillä me kaikki haluamme nähdä arjessa ihmeitä!

Terveisin,

Jaana Turman

lastenohjaaja

Avainsanat: Ihme, Syli, Lapsi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini