Lomakalenteri - miltä se näyttää?

Share |

Torstai 7.6.2018 - Hanna Suhonen


Kesän lomakausi on kohta kiihkeimmillään. Äidit ja isät suunnittelevat parhaillaan, minne päin suunnataan auton nokka missäkin vaiheessa lomaa. Onko jalkapalloturnauksen päivät merkattu oikein kalenteriin? Ja milloinkas olikaan serkkutytön rippijuhlat ja isomummin 80-vuotissynttärit? Vielä on varaus karavaanarialueellekin tekemättä. Ja kauan haaveiltu Norjan reissukin olisi kiva toteuttaa tänä kesänä – mihin väliin se laitetaan? Ja isä-poika –kalastusreissu. Ja tänä kesänä oli tarkoitus myös saada vähän parisuhdelomaa ihan kaksistaan.

Kuulostaako tutulta? Onko mielessä monta haavetta, mitkä olisi kiva toteuttaa perheen kanssa tänä kesänä? Alkaako kuitenkin toiveita listatessa tuntua siltä, että suunnitelmia on liikaa yhdelle ainokaiselle kesälomalle ja kivoista asioista alkaakin muodostua stressaava ja kiireen täyttämä kuukausi?

Mieti, mitkä ovat olleet parhaita hetkiä edellisten vuosien kesälomissa. Ovatko ne olleet yhteiset reissut, hiljaiset hetket laiturinnokassa lapsi kainalossa vai nauttiminen puhtaasta kodista siivouspäivän ja saunan jälkeen? Mikä on ollut sinun huippuhetkesi?

Aseta tavoitteeksesi tällä kesälomalla nämä pienet itsellesi nautinnolliset hetket, joissa sinulla on isänä tai äitinä ollut hyvä ja levollinen olo ja olet kokenut onnea. Vaikka loman vietto lasten kanssa olisi välillä hektistäkin, pienet rentoutuksen keitaat voivat pelastaa vanhemman jaksamisen. On tärkeää muistaa pitää huolta myös itsestään, ei vain lapsistaan, muista sukulaisista tai kenties kukkapenkistä ja autosta.

Virkistyneen vanhemman lähellä on myös lapsen paras olla. Iloa ja lepoa lomaasi!

Avainsanat: loma, kesä, lepo, kiire


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini