Pääsiäisen aikaan

Share |

Maanantai 26.3.2018 klo 13:35 - Merja Ahonvala


Pääsiäispuutarhan ulkonäköön vaikuttaa lasten ikä ja into, mutta sen vaiheita on aina yhtä jännittävä seurata. Voi käyttää isoa alustaa johon voi ruohon lisäksi laittaa pieniä kiviä, oksia tai rakentaa niistä pieni muuri ja hauta. Lisätä ihmisiä, eläimiä ja kukkia.

Hiljaisen viikon aikana kun ruoho alkaa nousta sitä voi täydentää hahmoilla. Pitkäperjantaina voi lisätä isomman kiven ikään kuin haudan suulle. (tämä on kirkkovuoden vakavin päivä - ainoa päivä, jonka väri on musta)

Pääsiäislauantaina on puutarhassa vielä hiljaista. Pääsiäispäivä nyt on puutarha täynnä elämää! Enkeli seisoi kiven päällä, jonka se oli työntänyt pois haudan edestä. Jeesus ei ole enään haudassa! Nyt hän on voittanut kuoleman!

Pääsiäispuutarhassa kukat loistavat ja kanit loikkivat. Me etsimme piilotettuja pääsiäismunia, niin kuin naiset, jotka pääsiäisaamuna tulivat haudalle etsimään Jeesusta.

monet pääsiäiskoristeet, kuten puput, munat ja pääsiäistiput, ovat itse asiassa vanhojaylösnousemuksen ja uuden elämän vertauskuvia.

Avainsanat: Pääsiäinen, hauta, ruoho


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini