Laskiainena lasketaan, paaston aika alkaa

Share |

Tiistai 4.3.2014 klo 11.25 - Tia Mutikainen


. Luterilaisen kirkon paastossa ei kuitenkaan olla täysin ilman ruokaa, vaan syödä saa kolmasti päivässä: kaksi pientä ja yksi lämmin ateria. Lisäksi kaikki ylimääräinen napostelu pitkin päivää jätetään pois, karkit ja muut.

Paastossa ei kuitenkaan tarvitse olla kyse ruoasta. Paaston tarkoituksena on luopua jostakin sellaisesta, joka on itselle tärkeää, kuitenkin ilman kohtuutonta kärsimystä. Jollain tasolla paaston kuitenkin kuuluu tuntua, eihän se muuten olisi paasto.

Hyviä vaihtoehtoja paastoon ovat esimerkiksi tv:stä tai videopeleistä luopuminen. Myös monista paheista, kuten kahvista, luopuminen ovat suosittuja vaihtoehtoja. Perimmäinen tarkoitus paastossa on, että luovuttuasi jostakin sinulle jää enemmän aikaa jota viettää Jumalan kanssa. Voit esimerkiksi päättää lukea joka päivä raamattua, vaikka vain muutaman jakeen kerrallaan: nyt sinulla on siihen aikaa! Tai käydä mahdollisimman monessa messussa, vahvistamassa yhteyttä Jumalaan ja lataamassa akkuja. Myös rukoilu ja meditatiivinen keskustelu Jumalan kanssa on mielekkäämpää kun ei koe koko ajan olevansa valtavan kiireinen.

Riemuitaan siis Laskiaisesta! Syödään paljon laskiaispullia ja juodaan kuumaa mehua. Lasketaan mäkeä ja tehdään lumiukkoja ja –enkeleitä. Ja siitä voidaan hyvillä mielin laskeutua paastoon 40 päivän ajaksi, kunnes päästään viettämään pääsiäistä!

 

Ihanaa ja valoisaa kevättä!

Tia Mutikainen

Vihdin seurakunta, lastenohjaaja

 

Avainsanat: paasto, Jumala, rukoilu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini